31/03/2023

Zeventig CO2-certificaten groenrecycling uitgegeven via BVOR

Sinds maart 2022 kunnen BVOR-leden CO2-certificaten verstrekken aan klanten voor de recycling van groene reststromen. In een jaar tijd zijn er zeventig certificaten verstrekt, met name aan (semi-)overheden.

CO2-reductie berekenen

De basis voor het certificaat is de berekening met de CO2-rekentool groenafval. Met deze rekentool kan een groenrecyclingbedrijf de CO2-reductie van zijn activiteiten berekenen. Deze informatie kan het bedrijf gebruiken voor interne en externe rapportages, bijvoorbeeld bij aanbestedingen of bij gebruik van de CO2-prestatieladder.

CO2-certificaten uitgeven

Normec QS voert als geaccrediteerde instelling de verificaties van de berekeningen uit. De BVOR geeft na verificatie CO2-certificaten uit met de betreffende broeikasgasemissiereducties. De verwachting is dat het aantal verstrekte certificaten de komende jaren alleen maar gaat stijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groen blaadje uit grond

Verificatie CO2-rekentool groenafval door QS  

Met deze tool is nog beter zichtbaar te maken dat de recycling van groene reststromen leidt tot significante broeikasgasemissiereducties.

Groen blaadje uit grond

Proefverificaties met CO2 rekentool groenafval

In opdracht van de BVOR heeft QS meerdere proefverificaties uitgevoerd volgens het nieuwe verificatieprotocol en de vernieuwde CO2 rekentool voor groenafval.

Opleiding elektrolassen

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)