Man bij leiding

Levensduurbepalingen

De levensduur van toegepaste kunststof is afhankelijk van diverse omgevingsfactoren. Door chemische, fysische en mechanische degradatieprocessen kan de ontwerplevensduur begrenst worden. Met een laboratoriumonderzoek kan voortijdige falen geïdentificeerd worden. De laboratoriumfaciliteiten van Normec QS zijn ingericht voor onderzoek naar verwachte levensduur van o.a. kunststofmaterialen en -constructies.

Levensduurverwachting

Als voorbeeld hiervan wordt onderzoek gedaan om de verwachte levensduur van een folieconstructie of geo-textiel te bepalen. Een uitgangspunt kan zijn het uitvoeren van langeduur-beproevingen. Hiermee kan een uitspraak gedaan worden over een levensduurverwachting voor een periode van minimaal 100 jaar.

Man test levensduur van kunststof

Beoordeling

Een erkende langeduurgedrag-deskundige interpreteert de onderzoeksresultaten en legt ze vast in een onderzoekrapportage met levensduurverwachting, zoals beschreven in de Protocollen voor het toepassen van kunststof geomembranen voor bodembescherming en gas- en vloeistofbarrièrelagen – Deel I: Materialen, UIT 83:2018, NEN en Deel II: Aanleg en acceptatie, UIT 84:2018, NEN.

Transparante werkwijze

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek naar de levensduurbepalingen zijn langeduur exposities aan de te beoordelen materialen. Dit onderzoek is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksmethodologie, die is opgesteld door TNO Industrie en Techniek. De doorlooptijden van de onderzoekstrajecten zijn onder andere afhankelijk van de benodigde langeduur exposities. In overleg stemmen wij, voorafgaand aan de start van het onderzoekstraject, de gehele doorlooptijd met u af. Zo houden wij het traject te allen tijde transparant.

Heeft u een vraag over
Levensduurbepalingen?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)