Testen

Beproeving van kunststof materialen conform geldende normen

Levensduurbepaling

Levensduurbepalingen

De levensduur van toegepaste kunststof is afhankelijk van diverse omgevingsfactoren. Door chemische, fysische en mechanische degradatieprocessen kan de ontwerplevensduur begrenst worden. Met een laboratoriumonderzoek kan voortijdige falen geïdentificeerd worden. De laboratoriumfaciliteiten van Normec QS zijn ingericht voor onderzoek naar verwachte levensduur van o.a. kunststofmaterialen en -constructies.

Waarom Normec QS?
  • Vertrouw op jarenlange ervaring en deskundigheid.
  • Plan inspecties, testen en opleidingen flexibel in.
  • Van testen tot certificering; u bent 100% ontzorgd.
  • Normec QS is uw kennispartner met actieve rol in normalisatie.

Levensduurverwachting

Als voorbeeld hiervan wordt onderzoek gedaan om de verwachte levensduur van een folieconstructie of geo-textiel te bepalen. Een uitgangspunt kan zijn het uitvoeren van langeduur-beproevingen. Hiermee kan een uitspraak gedaan worden over een levensduurverwachting voor een periode van minimaal 100 jaar.

Beoordeling

Een erkende langeduurgedrag-deskundige interpreteert de onderzoeksresultaten en legt ze vast in een onderzoekrapportage met levensduurverwachting, zoals beschreven in de Protocollen voor het toepassen van kunststof geomembranen voor bodembescherming en gas- en vloeistofbarrièrelagen – Deel I: Materialen, UIT 83:2018, NEN en Deel II: Aanleg en acceptatie, UIT 84:2018, NEN.

Transparante werkwijze

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek naar de levensduurbepalingen zijn langeduur exposities aan de te beoordelen materialen. Dit onderzoek is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksmethodologie, die is opgesteld door TNO Industrie en Techniek. De doorlooptijden van de onderzoekstrajecten zijn onder andere afhankelijk van de benodigde langeduur exposities. In overleg stemmen wij, voorafgaand aan de start van het onderzoekstraject, de gehele doorlooptijd met u af. Zo houden wij het traject te allen tijde transparant.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan