Man bij leiding

Inspectie folieconstructies in grond-, weg- en waterbouw

Folieconstructies worden breed toegepast in civieltechnische omgevingen. Afhankelijk van het geografische uitgangspunt en levensduuraspecten worden folieconstructies bijvoorbeeld toegepast tijdens de ontwerpfase van kunstwerken. Duurzame beheersing van grondwaterstromen (kwel) om de levensduur op de lange termijn te beheersen is daarbij vaak het uitgangspunt. Ook de mogelijke gevolgen van verontreinigingen die bijvoorbeeld ontstaan door een calamiteit, kunnen door folietoepassingen worden beheerst. Materialen die vaak toegepast worden, zijn onder andere geomembranen (zoals PE-HD of PVC-P) en geotextiel.

Inspectie lekdichtheid grondwaterkering

Op aanvraag van de opdrachtgever inspecteert Normec QS tijdens de aanleg van de folieconstructie op de volgende twee belangrijke punten:

  • Inspectie van verdiepte PE- folieconstructies in den droge. Bijvoorbeeld bij de aanleg van de toeritten van een tunnel of spoorwegonderdoorgang.
  • Inspecties van PVC- afzinkconstructies in den natte. Bijvoorbeeld damwandkuipen en delen van verdiepte wegtracés.

De inspecteur legt de bevindingen vast in een rapport voor de opdrachtgever, welke wordt voorzien van een conformiteitsverklaring.

Proces

De inspectiewerkzaamheden vinden plaats tijdens het gehele proces: tijdens prefabricage, op projectlocatie tijdens uitvoering en wanneer de constructie gereed is middels een geo- elektrische meting (Verklaring Vloeistofdicht).

Naast inspectie van de lekdichtheid bieden wij ook testmogelijkheden voor levensduuronderzoek van de toegepaste kunststoffen. Daarmee mag QS onder accreditatie een levensduurverwachting van veelal ten minste 100 jaar afgegeven.

Accreditatie voor inspectie

Normec QS is geaccrediteerd om inspecties op kunststoffolieconstructies uit te voeren. Dat doen we op basis van onder meer de relevante norm “Protocollen voor het toepassen van kunststof geomembranen ten behoeve van bodembescherming” en het “CUR221 Handboek Folieconstructies voor verdiept aangelegde infrastructuur.”

Heeft u een vraag over
folieconstructies in GWW?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.