Man bij leiding

Opleidingen tot gecertificeerd PE-elektrolasser

In 4 dagen gecertificeerd PE-elektrolasser via Normec QS. Wij bieden het totale traject aan, dat bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding, gevolgd door een examen en certificatie. De opleiding voldoet aan de laatste NTA 8828 richtlijnen. Elektrolassers die hun examen halen voldoen aan de eisen die leidingbeheerders aan hen stellen.

Urenverdeling driedaags lesprogramma

Het lesprogramma van de cursus PE-elektrolassen NTA 8828 is opgebouwd uit de volgende uren:

  • 12 uur theorieonderwijs
  • 12 uur praktijkonderwijs
  • 4 uur praktijkexamen
  • 1 uur theorie-examen (via CITO boeken)
Handen van elektrolasser

Theorie en praktijk

Om echt kwalitatief goede elektrolassen te maken leren elektrolassers een nauwkeurig stappenplan te volgen. Ook leren ze de theorie achter de vereiste lasmethode kennen en krijgen ze inzicht in het toepassingsgebied en de materiaaleigenschappen. Tenslotte leren ze alles over de inspectie- en rapportagevereisten.

Tijdens de praktijklessen oefenen de cursisten veel met het beoordelen en afstellen van het materiaal. Maar ook leren ze omgaan met praktijkomstandigheden, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden in verschillende weersomstandigheden.

 

De opleiding wordt (op de vierde dag) afgesloten met een zowel een praktijkexamen. Het praktijkonderdeel van het examen bestaat uit het maken van vier lasverbindingen. De kwaliteit hiervan wordt beoordeeld door een onafhankelijke examinator. Met een onthechtingsproef wordt vastgesteld of de examenstukken voldoen aan de norm.

Het theorie-examen wordt afgenomen in de vorm van een online meerkeuzetoets. Deze examens kunnen rechtstreeks worden geboekt bij CITO op een zelfgekozen locatie.

Docenten met brede technische kennis

Al onze docenten beschikken over een brede technische kennis. Daardoor zijn zij in staat om de onderliggende theorie en de praktijk met betrekking tot lastverbindingen duidelijk toe te lichten of uit te voeren.

Persoon geeft les

NEN-erkend certificaat & laspas

Wanneer een kandidaat alle onderdelen met goed gevolg afrondt, dan is de lasser geslaagd voor het examen van elektrolasser conform de laatste versie van de NTA 8828 en ontvangt een NEN-erkend certificaat en een persoonsgebonden laspas.

Het certificaat en de laspas zijn twee jaar geldig. Om het certificaat te verlengen moeten lassers het volledige praktijk- en theorie-examen opnieuw afleggen. Ter voorbereiding op het examen kunnen deelnemers zich voorbereiden via de QS-opfriscursus. Zowel de opfriscursus als het examen voor de verlenging van het certificaat zijn altijd conform de laatste versie van de NTA 8828. Examen opnieuw behaald? Dan zijn het certificaat en de laspas drie jaar geldig.

Opleidingsdagen

Neem voor de actuele data contact met ons op. Ook als u een eigen opleiding voor een groep kandidaten wilt inplannen. Wij gaan dan graag met u in overleg en komen met een passend voorstel.

Heeft u een vraag over
de lasopleiding tot elektrolasser?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)