Man bij leiding

Opleidingen tot gecertificeerd PE-elektrolasser

Binnen 3 dagen gecertificeerd PE-elektrolasser via Normec QS. Wij bieden het totale traject aan, dat bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding, gevolgd door een examen en certificatie. De opleiding voldoet aan de laatste NTA 8828 richtlijnen. Elektrolassers die hun examen halen voldoen aan de eisen die leidingbeheerders aan hen stellen.

Urenverdeling driedaags lesprogramma

Het lesprogramma van de cursus PE-elektrolassen NTA 8828 is opgebouwd uit de volgende uren:

  • 12 uur theorieonderwijs
  • 12 uur praktijkonderwijs
  • 4 uur praktijkexamen
  • 1 uur theorie-examen
Handen van elektrolasser

Theorie en praktijk

Om echt kwalitatief goede elektrolassen te maken leren elektrolassers een nauwkeurig stappenplan te volgen. Ook leren ze de theorie achter de vereiste lasmethode kennen en krijgen ze inzicht in het toepassingsgebied en de materiaaleigenschappen. Tenslotte leren ze alles over de inspectie- en rapportagevereisten.

Tijdens de praktijklessen oefenen de cursisten veel met het beoordelen en afstellen van het materiaal. Maar ook leren ze omgaan met praktijkomstandigheden, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden in verschillende weersomstandigheden.

 

De opleiding wordt (op de derde dag) afgesloten met een zowel een theorie- als praktijkexamen. Het theorie-examen wordt afgenomen in de vorm van een online meerkeuzetoets. Deze examens kunnen rechtstreeks worden geboekt bij CITO op een zelfgekozen locatie.

Het praktijkonderdeel van het examen bestaat uit het maken van vier lasverbindingen. De kwaliteit hiervan wordt beoordeeld door een onafhankelijke examinator. Met een onthechtingsproef wordt vastgesteld of de examenstukken voldoen aan de norm.

Docenten met brede technische kennis

Al onze docenten beschikken over een brede technische kennis. Daardoor zijn zij in staat om de onderliggende theorie en de praktijk met betrekking tot lastverbindingen duidelijk toe te lichten of uit te voeren.

Persoon geeft les

NEN-erkend certificaat & laspas

Wanneer een kandidaat alle onderdelen met goed gevolg afrondt, dan is de lasser geslaagd voor het examen van elektrolasser conform de laatste versie van de NTA 8828 en ontvangt een NEN-erkend certificaat en een persoonsgebonden laspas.

Het certificaat en de laspas zijn twee jaar geldig. Om het certificaat te verlengen moeten lassers het volledige praktijk- en theorie-examen opnieuw afleggen. Ter voorbereiding op het examen kunnen deelnemers zich voorbereiden via de QS-opfriscursus. Zowel de opfriscursus als het examen voor de verlenging van het certificaat zijn altijd conform de laatste versie van de NTA 8828. Examen opnieuw behaald? Dan zijn het certificaat en de laspas drie jaar geldig.

Opleidingsdagen 2023

Volledige cursus:

  • 17, 19 en 24 januari
  • 28 februari, 2 en 7 maart

Opfriscursus:

  • 10 januari
  • 21 februari

Vermelde data niet haalbaar? Of een eigen opleiding voor een groep kandidaten inplannen? Laat het ons weten. Wij gaan dan graag met u in overleg en komen met een passend voorstel.

Heeft u een vraag over
de lasopleiding tot elektrolasser?
Vraag het onze experts.

Nieuws

logo

Normec QS aanwezig op Infra Relatiedagen 2023

Wij zijn 7, 8 en 9 februari aanwezig op Infra Relatiedagen 2023.

Stempel op papier

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof.

Mensen op beurs

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2023

Van 17 t/m 20 januari staan wij met onze collega’s van Normec Certification en Normec Rei-Lux op de Infratech in Rotterdam Ahoy.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.