Man bij leiding

HBE inboekverificatie

In Nederland is de Regeling energie vervoer van kracht. Een onderdeel van deze Regeling is de inboekverificatie. Dit is een verplicht onderdeel voor bedrijven die inboeken in het Register Energie voor Vervoer (REV) in het kader van hun jaarverplichting of op vrijwillige basis. De jaarverplichting heeft betrekking op benzine, diesel, vloeibare biobrandstoffen en/of vloeibare hernieuwbare brandstoffen die zijn geleverd aan wegvoertuigen in Nederland. Voor gasvormige biobrandstof (groen gas) en elektriciteit bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de vrijwillige regeling om hiermee HBE’s te creëren.

Toetsing en verificatieverklaring

De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) eist voor de inboeking in het REV een jaarlijkse verificatie van een onafhankelijk verificateur. Normec QS mag als onafhankelijke partij de toetsing en verificatieverklaring ‘Jaarafsluiting inboeken’ voor bedrijven verzorgen. De verificatie vindt plaats na afsluiting van het boekjaar, maar vóór 1 mei van opvolgende jaar. Voorafgaand aan de verificatie van inboekingen, stellen wij samen met de aanvrager een plan van een kosteneffectief verificatieproces op.

Uit de verificatieverklaring moet blijken dat de ingeboekte hoeveelheid hernieuwbare energie aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet en is gekoppeld aan een duurzaamheidscertificatie in het geval van biobrandstoffen. De eventuele toepassing van dubbeltellende biobrandstoffen kan ook een onderdeel zijn van de verificatieverklaring.

Na afsluiting van de verificatie ontvangt u een verificatieverklaring en rapportage.

Hernieuwbare Brandstofeenheden (HBE’s)

Het verplichte aandeel hernieuwbare energie is wettelijk vastgelegd met een jaarlijkse stijging. De jaarverplichting wordt uitgedrukt in Hernieuwbare Brandstofeenheden (HBE’s). Een HBE vertegenwoordigt 1 Gigajoule (GJ) hernieuwbare energie geleverd aan vervoer in Nederland.

Elektrisch opladen

Heeft u een vraag over
Inboekverificatie REV?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)