Inspecteren

Voorkom bodemverontreiniging bij bedrijfsactiviteiten

Het uitvoeren van een afschuiftest

Inspectie minerale bodembeschermings- en afdichtingsconstructies

Minerale bodembeschermings- en afdichtingsconstructies worden veelal toegepast bij milieubeschermende voorzieningen. In bepaalde gevallen is het voldoende om alleen een minerale laag aan te brengen voor het isoleren van het vervuilde perceel. Dit is echter wel afhankelijk van de vergunningverlener. Een minerale laag kan bestaan uit bijvoorbeeld zand-bentoniet, Trisoplast®, bentonietmatten, tertiaire klei of een ander kleiachtig product.

Waarom Normec QS?

  • Vertrouw op jarenlange ervaring en deskundigheid.
  • Plan inspecties, testen en opleidingen flexibel in.
  • Van testen tot certificering; u bent 100% ontzorgd.
  • Normec QS is uw kennispartner met actieve rol in normalisatie.

Inspectie & beoordeling

Normec QS inspecteert en beoordeelt bij de aanleg van de minerale laag de uitvoering van het werk. Dan doen we door te kijken naar onder meer de vlakheid, gelijkmatigheid en homogeniteit van de aangebrachte laag.

Daarnaast wordt de minerale laag in opdracht van Normec QS door een geaccrediteerd laboratorium getest op onder meer de verdichtingswaarde en de k-waarde. Deze parameters geven goed inzicht in de stijfheid en gemiddelde waterdoorlatendheid.

De bevindingen van de inspecteurs worden vastgelegd in een rapport voor de opdrachtgever. Dit rapport kan worden voorzien van een conformiteitsverklaring.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan