Man inspecteert leiding

Inspectie minerale bodembeschermings- en afdichtingsconstructies

Minerale bodembeschermings- en afdichtingsconstructies worden veelal toegepast bij milieubeschermende voorzieningen. In bepaalde gevallen is het voldoende om alleen een minerale laag aan te brengen voor het isoleren van het vervuilde perceel. Dit is echter wel afhankelijk van de vergunningverlener. Een minerale laag kan bestaan uit bijvoorbeeld zand-bentoniet, Trisoplast®, bentonietmatten, tertiaire klei of een ander kleiachtig product.

Inspectie & beoordeling

Normec QS inspecteert en beoordeelt bij de aanleg van de minerale laag de uitvoering van het werk. Dan doen we door te kijken naar onder meer de vlakheid, gelijkmatigheid en homogeniteit van de aangebrachte laag.

Daarnaast wordt de minerale laag in opdracht van Normec QS door een geaccrediteerd laboratorium getest op onder meer de verdichtingswaarde en de k-waarde. Deze parameters geven goed inzicht in de stijfheid en gemiddelde waterdoorlatendheid.

De bevindingen van de inspecteurs worden vastgelegd in een rapport voor de opdrachtgever. Dit rapport kan worden voorzien van een conformiteitsverklaring.

Zand

Heeft u een vraag over
inspectie van minerale bodembeschermings- en afdichtingsconstructies?
Vraag het aan onze inspecteurs.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)