Man bij leiding

Opleidingen tot gekwalificeerd Kunststoflasser folie en plaatmateriaal

Binnen een dag gekwalificeerd kunststoflasser folie en plaatmateriaal bij Normec QS. We bieden het totale traject aan, dat bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding, gevolgd door een laspraktijkproef en kwalificatie. Deze opleiding wordt gegeven bij Normec QS of bij voorkeur op locatie. Kunststoflassers die hun proef van lasvaardigheid halen voldoen aan de eisen die leidingbeheerders aan hen stellen.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding Kunststoflasser folie en plaatmateriaal bestaat uit:

  • 2 uur theorieonderwijs
  • 6 uur praktijkonderwijs

Theorie en praktijk

Om echt kwalitatief goede kunststoflassen te maken leren kunststoflassers een nauwkeurig stappenplan te volgen. Ook leren ze de theorie achter de vereiste lasmethode kennen en krijgen ze inzicht in het toepassingsgebied en de materiaaleigenschappen. Tenslotte leren ze alles over de inspectie- en rapportagevereisten.

Tijdens de praktijklessen oefenen de cursisten veel met het beoordelen en afstellen van het materiaal. Maar ook leren ze omgaan met praktijkomstandigheden, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden in verschillende weersomstandigheden.

Docenten met brede technische kennis

Al onze docenten beschikken over een brede technische kennis. Daardoor zijn zij in staat om de onderliggende theorie en de praktijk met betrekking tot lastverbindingen duidelijk toe te lichten of uit te voeren.

Persoon geeft les

Proef van lasvaardigheid

Aan het einde van het praktijkgedeelte wordt er per deelnemer een proef van lasvaardigheid afgenomen. Na aangetoonde lasvaardigheid ontvangt de deelnemer bewijs van lasvaardigheid, inclusief laspas.

Hercertificering

Het bewijs van lasvaardigheid is tot drie jaar na afgifte geldig. Om het certificaat te verlengen moeten lassers de theorie- en praktijkopleiding opnieuw volgen. Dan zijn het certificaat en de laspas weer drie jaar geldig.

Heeft u een vraag over
de opleiding Kunststoflasser folie en plaatmateriaal?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)