Opleiden

Kunststoflasser folie en plaatmateriaal

Folieconstructie

Kunststoflasser folie en plaatmateriaal

Binnen een dag gekwalificeerd kunststoflasser folie en plaatmateriaal bij Normec QS. We bieden het totale traject aan, dat bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding, gevolgd door een laspraktijkproef en kwalificatie. Deze opleiding wordt gegeven bij Normec QS of bij voorkeur op locatie. Kunststoflassers die hun proef van lasvaardigheid halen voldoen aan de eisen die leidingbeheerders aan hen stellen.

Waarom Normec QS?

  • Vertrouw op jarenlange ervaring en deskundigheid.
  • Plan inspecties, testen en opleidingen flexibel in.
  • Van testen tot certificering; u bent 100% ontzorgd.
  • Normec QS is uw kennispartner met actieve rol in normalisatie.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding Kunststoflasser folie en plaatmateriaal bestaat uit:

  • 2 uur theorieonderwijs
  • 6 uur praktijkonderwijs

Docenten met brede technische kennis

Al onze docenten beschikken over een brede technische kennis. Daardoor zijn zij in staat om de onderliggende theorie en de praktijk met betrekking tot lastverbindingen duidelijk toe te lichten of uit te voeren.

Theorie en praktijk

Om echt kwalitatief goede kunststoflassen te maken leren kunststoflassers een nauwkeurig stappenplan te volgen. Ook leren ze de theorie achter de vereiste lasmethode kennen en krijgen ze inzicht in het toepassingsgebied en de materiaaleigenschappen. Tenslotte leren ze alles over de inspectie- en rapportagevereisten.

Tijdens de praktijklessen oefenen de cursisten veel met het beoordelen en afstellen van het materiaal. Maar ook leren ze omgaan met praktijkomstandigheden, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden in verschillende weersomstandigheden.

Proef van lasvaardigheid

Aan het einde van het praktijkgedeelte wordt er per deelnemer een proef van lasvaardigheid afgenomen. Na aangetoonde lasvaardigheid ontvangt de deelnemer bewijs van lasvaardigheid, inclusief laspas.

Hercertificering

Het bewijs van lasvaardigheid is tot drie jaar na afgifte geldig. Om het certificaat te verlengen moeten lassers de theorie- en praktijkopleiding opnieuw volgen. Dan zijn het certificaat en de laspas weer drie jaar geldig.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan