Man bij leiding

Keurcompost

Compost met het Keurcompost keurmerk is een hoogkwalitatieve bodemverbeteraar die rijk is aan stabiele organische stof. Om met het keurmerk Keurcompost te mogen leveren moet voldaan worden aan de criteria die zijn vastgelegd in de ‘Beoordelingsrichtlijn Keurcompost’. Om te controleren of het compost voldoet aan deze richtlijnen mag Normec QS, als audit-instelling de toelatingsaudit en opvolgingsaudits uitvoeren.

Keurcompost keurmerk

Compost brengt de bodem tot leven. Het Keurcompost keurmerk voldoet aan de strenge eisen van de Meststoffenwet en aan de eisen vanuit de markt met betrekking tot de landbouwkundige en fytosanitaire eigenschappen. Onder andere door de productiewijze, onafhankelijke monstername en het gebruik van een rekentool kunnen producenten de kwaliteit van de compost borgen.

Normec QS erkend als audit-instelling

De Certificeringcommissie van BVOR (Branchevereniging organische reststoffen) en VA (Vereniging Afvalbedrijven) heeft Normec QS erkend als audit-instelling. Om het Keurcompost logo te mogen voeren, doorlopen producten eenmalig een toelatingsaudit. Bij voldoende resultaat volgt certificering. Om de certificering te behouden vindt jaarlijks een opvolgingsaudit plaats.

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over Keurcompost, de beoordelingsrichtlijn of verkoopadressen, bezoek dan keurcompost.nl.

Download BRL

Groen blaadje uit grond

Heeft u een vraag over
Keurcompost?
Vraag het onze experts.

Nieuws

logo

Normec QS aanwezig op Infra Relatiedagen 2023

Wij zijn 7, 8 en 9 februari aanwezig op Infra Relatiedagen 2023.

Stempel op papier

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof.

Mensen op beurs

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2023

Van 17 t/m 20 januari staan wij met onze collega’s van Normec Certification en Normec Rei-Lux op de Infratech in Rotterdam Ahoy.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.