Man bij leiding

Keurcompost

Compost met het Keurcompost keurmerk is een hoogkwalitatieve bodemverbeteraar die rijk is aan stabiele organische stof. Om met het keurmerk Keurcompost te mogen leveren moet voldaan worden aan de criteria die zijn vastgelegd in de ‘Beoordelingsrichtlijn Keurcompost’. Om te controleren of het compost voldoet aan deze richtlijnen mag Normec QS, als audit-instelling de toelatingsaudit en opvolgingsaudits uitvoeren.

Keurcompost keurmerk

Compost brengt de bodem tot leven. Het Keurcompost keurmerk voldoet aan de strenge eisen van de Meststoffenwet en aan de eisen vanuit de markt met betrekking tot de landbouwkundige en fytosanitaire eigenschappen. Onder andere door de productiewijze, onafhankelijke monstername en het gebruik van een rekentool kunnen producenten de kwaliteit van de compost borgen.

Normec QS erkend als audit-instelling

De Certificeringcommissie van BVOR (Branchevereniging organische reststoffen) en VA (Vereniging Afvalbedrijven) heeft Normec QS erkend als audit-instelling. Om het Keurcompost logo te mogen voeren, doorlopen producten eenmalig een toelatingsaudit. Bij voldoende resultaat volgt certificering. Om de certificering te behouden vindt jaarlijks een opvolgingsaudit plaats.

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over Keurcompost, de beoordelingsrichtlijn of verkoopadressen, bezoek dan keurcompost.nl.

Download BRL

Groen blaadje uit grond

Heeft u een vraag over
Keurcompost?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Ontmoet ons op Infra Relatiedagen 2024

Op 6, 7 en 8 februari is Normec QS weer aanwezig op hét netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt.

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)