Certificeren

Aangetoond duurzaam

Plantje in de grond met natuurlijk licht.

Keurcompost

Compost met het Keurcompost keurmerk is een hoogkwalitatieve bodemverbeteraar die rijk is aan stabiele organische stof. Om met het keurmerk Keurcompost te mogen leveren moet voldaan worden aan de criteria die zijn vastgelegd in de ‘Beoordelingsrichtlijn Keurcompost’. Om te controleren of het compost voldoet aan deze richtlijnen mag Normec QS, als audit-instelling de toelatingsaudit en opvolgingsaudits uitvoeren.

Waarom Normec QS?

  • Vertrouw op jarenlange ervaring en deskundigheid.
  • Plan inspecties, testen en opleidingen flexibel in.
  • Van testen tot certificering; u bent 100% ontzorgd.
  • Normec QS is uw kennispartner met actieve rol in normalisatie.

Keurcompost keurmerk

Compost brengt de bodem tot leven. Het Keurcompost keurmerk voldoet aan de strenge eisen van de Meststoffenwet en aan de eisen vanuit de markt met betrekking tot de landbouwkundige en fytosanitaire eigenschappen. Onder andere door de productiewijze, onafhankelijke monstername en het gebruik van een rekentool kunnen producenten de kwaliteit van de compost borgen.

Normec QS erkend als audit-instelling

De Certificeringcommissie van BVOR (Branchevereniging organische reststoffen) en VA (Vereniging Afvalbedrijven) heeft Normec QS erkend als audit-instelling. Om het Keurcompost logo te mogen voeren, doorlopen producten eenmalig een toelatingsaudit. Bij voldoende resultaat volgt certificering. Om de certificering te behouden vindt jaarlijks een opvolgingsaudit plaats.

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over Keurcompost, de beoordelingsrichtlijn of verkoopadressen, bezoek dan keurcompost.nl.

Download BRL

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan