Man bij leiding

Inspectie Hydrologische meting (conform AS6703)

Periodieke inspectie van bedrijfsrioleringen is lang niet altijd verplicht, maar wordt met de komende omgevingswet in toenemende mate verplicht gesteld. Het is altijd zo dat u als beheerder verantwoordelijk bent voor eventuele bodemverontreiniging na lekkage. Dat wilt u liever voorkomen. Normec QS voert beproevingen uit met een hydrologische meting op basis van protocol 6703. Hiermee wordt de vloeistofdichtheid van het bedrijfsrioleringssysteem beoordeeld.

Twee typen bedrijfsriolering

Een bedrijfsriolering is een stelsel van buizen, verbindingstukken en elementen zoals straat- en trottoirkolken, gootelementen, verzamelputten, installaties en slibopvangputten, oliewaterscheider en controleputten voor de opvang en afvoer van bedrijfsafvalwater. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee typen bedrijfsrioleringen, namelijk:

  •  bedrijfsriolering onder vrij verval;
  •  bedrijfsriolering met overdruk (rioolpersleidingen).
Hydrologische meting

Inspectie bedrijfsriolering ter voorkoming saneringskosten

Jarenlange inspectie-ervaring wijst uit dat veel bedrijfsrioleringen lek zijn. Voor u betekent dit een verhoogde kans op bodemverontreiniging. Omdat een lekkage meestal relatief eenvoudig gerepareerd kan worden, zijn reparatiekosten ter voorkoming van een dure sanering het investeren meer dan waard.

Procedure Inspectie

Het bedrijfsrioleringssysteem (vrij verval en/of overdruk) wordt beproefd door een hydrologische meting op basis van Protocol 6703. De beoordeling van de vloeistofdichtheid van het bedrijfsrioleringssysteem beperkt zich tot de inlaat van de controleput.

Na uitvoering van de inspectie wordt een rapport opgesteld, met daarin het resultaat van de inspectie. Afhankelijk van de inspectieresultaten, verlenen wij u de Verklaring Vloeistofdichte Voorzieningen.

Heeft u een vraag over
hydrologische metingen?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Ontmoet ons op Infra Relatiedagen 2024

Op 6, 7 en 8 februari is Normec QS weer aanwezig op hét netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt.

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)