Man bij leiding

Opleiding en persoonscertificatie PE-spiegellassen

Volg de eendaagse erkende lasopleiding tot spiegellasser bij Normec QS. De cursusdag bestaat uit een halve dag theorieles, een halve dag praktijkles en aansluitend het examen. Na het behalen van het examen ontvangt de cursist het bijbehorende persoonscertificaat voor PE-spiegelassen (of PE-stuiklassen).

Lascertificaat volgens NEN 7200

Normec QS heeft de eendaagse lasopleiding ontwikkeld om vakbekwame spiegellassers op te leiden. De opleiding is geschikt voor lassers van alle kunststofleidingen en is erkend door Stichting CKB (Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven). De opleiding voldoet aan alle eisen die volgens NEN 7200 gesteld worden.

Spiegellassen

Theorielessen voor stevige basis

Voor het goed kunnen vervaardigen van PE-spiegellassen is een stevige theoretische basis noodzakelijk. Tijdens de theorielessen leren de cursisten het volgende:

  • Het nauwkeurig volgen van een zorgvuldig vastgesteld stappenplan;
  • De vereiste lasmethodes kennen;
  • Het toepassingsgebied en de materiaaleigenschappen;
  • Aan welke eisen de inspectie en rapportages moeten voldoen.

Praktijklessen: materiaal en omgeving

Tijdens de praktijklessen oefenen de cursisten met:

  • Het beoordelen van het materiaal;
  • Het leren afstemmen van het materiaal;
  • Het omgaan met veldomstandigheden zoals wind, regen en droogte.

Deskundige docenten

De Normec QS-docenten beschikken over een brede technische basiskennis, hierdoor kunnen zij de onderliggende theorie en de praktijk goed en duidelijk toelichten. Zij bespreken de onderdelen van het lasproces en de bijbehorende handelingen.

Persoon geeft les

Examen lasopleiding spiegellassen

De cursusdag wordt door de cursist afgerond met zowel een theorie- als praktijkexamen. Het theorie-examen wordt afgenomen in de vorm van een meerkeuzetoets. Het praktijkexamen voor het lascertificaat spiegellassen conform NEN 7200 bestaat uit het maken van één of meerdere lasverbindingen. Dit is afhankelijk van het toepassingsgebied van het beoogde certificaat.

De kwaliteit van de werkstukken wordt beoordeeld door een onafhankelijke examinator. Daarnaast worden de examenstukken in het laboratorium van Normec QS beproefd door een trekproef.

CKB-erkend certificaat en laspas

Slaagt de cursist voor zowel de theorie als de praktijkopdracht, dan ontvangt hij of zij een lascertificaat. Het certificaat is erkend door de Stichting CKB. Daarnaast ontvangt de cursist een persoonsgebonden laspas.

Het certificaat en een persoonsgebonden laspas hebben een geldigheidsduur van drie jaar. Om het certificaat te verlengen, moeten lassers het praktijk- en theorie-examen opnieuw afleggen of aantonen dat zij voldoen aan de eisen met betrekking tot voldoende praktijkervaring.

Normec QS verzorgt het gehele hercertificeringstraject.

Heeft u een vraag over
de lasopleiding tot spiegellasser?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)