Man bij leiding

Inspectie kunstwerken Grond-, Weg- en Waterbouw

Normec QS verzorgt de inspectie van civiele constructies, zoals (gemeentelijke) kunstwerken. Het vaststellen van de onderhoudsconditie van kunstwerken vormt de basis voor duurzaam beheer. Bij doelmatig onderhoud kan zowel de constructieve als de economische levensduur aanzienlijk verbeterd worden.

Waarom een inspectie?

Gemeenten, provincies en het rijk zijn doorgaans de beheerders van civiele constructies en daarom verantwoordelijk voor de staat van het onderhoud en het veilig functioneren van kunstwerken. Inspecties aan kunstwerken, met betrekking tot het inzichtelijk maken van de onderhoudscondities, worden voornamelijk uitgevoerd vanwege beheersing van de kosten. De inspectie realiseert daarmee een verbeterde voorspelbaarheid met betrekking tot budgettering. Daarnaast is ook het voorkomen van calamiteiten een belangrijke beweegreden om een inspectie te laten uitvoeren.

Luchtfoto van grond- weg- waterbouw

Inspecties van staal en beton

De experts van Normec QS stellen met behulp van moderne technieken de conditie van kunstwerken vast. Bijvoorbeeld corrosie op basis van milieuklasse. Maar ook resterende coating- en materiaaldikte, scheurvorming, carbonatatiediepte of betondekking kunnen het onderwerp van een inspectie zijn.

De inspectie bestaat uit een visueel onderzoek, dat als nodig aangevuld wordt met nader onderzoek. Ook inspecties op basis van NEN2767 – “Conditiemeting van infrastructuur” of “Leidraad Waterkerende Kunstwerken in regionale waterkeringen” kunnen worden uitgevoerd door onze experts.

Normec QS kan in dat kader de inspectie verzorgen van:

  • Kades, beschoeiingen en oeverbescherming;
  • Bruggen, viaducten en duikers;
  • Damwanden, gemalen en sluizen.

De bevindingen van de inspecteurs worden vastgelegd in een rapport voor de opdrachtgever. Eventueel wordt het rapport aangevuld met een interventieplan voor het toekomstig onderhoud van het kunstwerk.

Heeft u een vraag over
inspectie kunstwerken?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)