Man bij leiding

Verificatie dubbeltellende biobrandstoffen

De Nederlandse Regeling Energie Vervoer heeft de mogelijkheid van ‘dubbeltelling biobrandstoffen’ met als doel de invoering van duurzamere biobrandstoffen te bevorderen. Om de dubbeltelling te mogen toepassen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Normec QS kan de toetsing (van de voorwaarden) en verificatieverklaring verzorgen. Wij werken in dit kader voor zowel producenten als leveranciers van biobrandstoffen in de gehele keten.

Regeling Energie Vervoer

Bedrijven die kunnen aantonen dat ze gebruik maken van dubbeltellende biobrandstoffen en voldoen aan de eisen, mogen deze inzetten onder de Regeling Energie Vervoer. Deze dubbeltellende biobrandstoffen zijn met name gemaakt van reststromen en niet-voedsel of houtachtige gewassen. Door toepassing van deze regeling kan de inboeker in het REV aan de jaarverplichting voldoen met de helft minder biobrandstoffen.

Tankpistool tankstation

Voor welke biobrandstoffen?

De regeling is dus van toepassing op biobrandstoffen die worden geproduceerd uit afval, residuen en lignocellulose materiaal, ook wel omschreven als vezelhoudende gewassen. En alleen grondstoffen die niet hoogwaardiger ingezet kunnen worden, dan voor de opwekking van biobrandstof, komen in aanmerking voor de dubbeltelling.

Werkgebieden Normec QS

QS is onder meer actief op het gebied van vloeibare biobrandstoffen, bio-LNG en groen gasproductie uit RWZI-slib, stortgas, grootschalige vergisters, mono- en co-mestvergisters.

Toetsing en verificatieverklaring

De Nederlandse Emissie Autoriteit (NEa) vraagt van brandstofleveranciers bij inboeking in het REV een bewijs dat er sprake is van dubbeltellende biobrandstoffen. De verificatieverklaring(en) bevestigen dat aan de juiste eisen wordt voldaan om de biobrandstoffen te mogen dubbeltellen. De toetsing hiervan vindt plaats bij de producent van de biobrandstof. QS kan deze toetsing en verificatieverklaring(en) verzorgen. Wij werken zowel voor producenten als leveranciers van biobrandstoffen.

Heeft u een vraag over
verificatie dubbeltellende biobrandstoffen?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)