Inspecteren

Voorkom bodemverontreiniging bij bedrijfsactiviteiten

Twee mannen met oranje hesje voeren een meting uit.

Inspectie Geo-elektrische meting voor Verklaring Vloeistofdichtheid

Met geo-elektrische metingen kan de vloeistofdichtheid van sommige bodembeschermende voorzieningen aangetoond worden. Met name voor voorzieningen die niet of tegen hoge kosten leeggeruimd kunnen worden, kunnen geo-elektrische metingen uitkomst bieden. Voorbeelden hiervan zijn onder meer: opvangbassins (bluswater, percolaatwater), calamiteitenbassins, leidingen of folieconstructies onder een tankplaats of buitenopslag.

Waarom Normec QS?

  • Vertrouw op jarenlange ervaring en deskundigheid.
  • Plan inspecties, testen en opleidingen flexibel in.
  • Van testen tot certificering; u bent 100% ontzorgd.
  • Normec QS is uw kennispartner met actieve rol in normalisatie.

Procedure geo-elektrische meting

Na opdrachtverlening wordt de inspectie gepland. De vloeistofdichtheid de te inspecteren voorziening wordt conform Protocol 6702 aangetoond door:

  • visuele inspectie op de zichtbare delen van de voorziening
  • een geo-elektrische meting.

Voor deze meting wordt buiten de voorziening met behulp van elektroden energie in de watervoerende grondlaag gebracht. Binnenin de voorziening wordt een raster van sensoren geplaatst. Indien deze sensoren energie van buiten het de voorziening detecteren, kan er sprake zijn van een gebrek (lekkage). Naar aanleiding van de uitgevoerde inspectie wordt een rapportage opgesteld waarin het resultaat van de inspectie wordt omschreven. Afhankelijk van de inspectieresultaten, verleent Normec QS u de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening.

GEM2: innovatief geo-elektrisch meten

Wat doe je als de markt schreeuwt om vernieuwing? Precies, dan sla je de handen ineen! Zo ontstond de samenwerking tussen ABV Haukes en Normec QS. We bundelden onze kennis en kunde en ontwikkelden samen een nieuw, innovatief geo-elektrische meetsysteem. Met GEM² is er een slim, betaalbaar en efficiënt alternatief beschikbaar voor geo-elektrisch meten. We tonen er bovendien mee aan dat voldoen aan de wet- en regelgeving niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan