19/06/2015

NTA 8288 wordt nieuwe norm voor PE-elektromoflassen

Onder begeleiding van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) realiseren marktpartijen een nieuwe norm voor ‘elektrolassen in PE-leidingen’ ter vervanging van VM102. Vernieuwde eisen en uniforme afspraken omtrent het verwerken van elektrolasmoffen beogen de kwaliteit en betrouwbaarheid van verbindingen in leidingwerken te verbeteren. Onder andere netbeheerders, aannemers en leveranciers, maar ook kennisinstellingen, nemen deel aan het proces om de Nederlands Technische Afspraak (NTA) te verwezenlijken. Ook QS neemt actief deel aan het proces met inbreng van haar kennis op het gebied van Testen, Inspecteren en Certificeren.

Naar verwachting wordt de NTA 8828 in het najaar van 2015 gepubliceerd. Het vaststellen van deze nieuwe norm heeft ook gevolgen voor de lasopleidingen en persoonscertificaties. QS zal de nieuwe voorschriften verwerken in de cursusmaterialen en opzet van de training, om deze kort na vaststelling van de NTA 8828 geheel actueel aan haar relaties te kunnen aanbieden.
Voor vragen omtrent de inhoud van de nieuwe norm kunt u uiteraard nu al contact met ons opnemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

logo

Normec QS aanwezig op Infra Relatiedagen 2023

Wij zijn 7, 8 en 9 februari aanwezig op Infra Relatiedagen 2023.

Stempel op papier

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof.

Mensen op beurs

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2023

Van 17 t/m 20 januari staan wij met onze collega’s van Normec Certification en Normec Rei-Lux op de Infratech in Rotterdam Ahoy.

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.