19/06/2015

NTA 8288 wordt nieuwe norm voor PE-elektromoflassen

Onder begeleiding van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) realiseren marktpartijen een nieuwe norm voor ‘elektrolassen in PE-leidingen’ ter vervanging van VM102. Vernieuwde eisen en uniforme afspraken omtrent het verwerken van elektrolasmoffen beogen de kwaliteit en betrouwbaarheid van verbindingen in leidingwerken te verbeteren. Onder andere netbeheerders, aannemers en leveranciers, maar ook kennisinstellingen, nemen deel aan het proces om de Nederlands Technische Afspraak (NTA) te verwezenlijken. Ook QS neemt actief deel aan het proces met inbreng van haar kennis op het gebied van Testen, Inspecteren en Certificeren.

Naar verwachting wordt de NTA 8828 in het najaar van 2015 gepubliceerd. Het vaststellen van deze nieuwe norm heeft ook gevolgen voor de lasopleidingen en persoonscertificaties. QS zal de nieuwe voorschriften verwerken in de cursusmaterialen en opzet van de training, om deze kort na vaststelling van de NTA 8828 geheel actueel aan haar relaties te kunnen aanbieden.
Voor vragen omtrent de inhoud van de nieuwe norm kunt u uiteraard nu al contact met ons opnemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Ontmoet ons op Infra Relatiedagen 2024

Op 6, 7 en 8 februari is Normec QS weer aanwezig op hét netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt.

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)