Training

Leer een correcte CO2-berekening opzetten

Biomass plant

Training: CO2-berekening groen gas

Het aantonen van de CO2 emissiereductie volgens RED II is een belangrijk onderdeel bij duurzaamheidscertificering van groen gas volgens de certificatieschema’s ISCC EU en Better Biomass (NTA 8080). In sommige gevallen kan het CO2 reductiegetal ook van invloed zijn op de waarde van het groen gas. Voor de CO2 emissiereductie kunt u gebruikmaken van standaard waarden of een actuele eigen calculatie.

Waarom deelnemen?

Na de training kunt u een correcte CO2 berekening opzetten, die voldoet aan de eisen van RED II (t.b.v. ISCC en NTA 8080-Better Biomass certificatie). Ook leert u de rekenmethode begrijpen, zodat u eventuele wijzigingen in de installatie of wetgeving eenvoudig kunt doorvoeren in de berekening.

Interactieve dag

Bent u op zoek naar de eisen en richtlijnen voor een correcte CO2-berekening? Normec QS organiseert een uitgebreide training om u te helpen bij het begrijpen en toepassen van de rekenmethode volgens RED II. We nodigen u uit om deel te nemen aan een interactieve dag vol waardevolle inzichten en praktische kennis.

Praktische informatie

  • Dinsdag 11 juni
  • Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal
  • Prijs per deelnemer: 900,-
  • Duur training: 1 dag
  • Maximaal 20 deelnemers

De CO2-berekening kan complex zijn. Veel organisaties vinden het opzetten van een accurate berekening, het vaststellen van de juiste uitgangspunten en het vinden van de benodigde gegevens erg lastig. Daarom nemen onze experts u graag mee in dit onderwerp en voorzien u van de juiste informatie. In de kleine setting is er voldoende mogelijkheid om uw specifieke vragen en uitdagingen te behandelen.

De volgende onderwerpen komen in elk geval aan bod:

  • Hoe zet ik een CO2 berekening op (aanpak, te gebruiken formules)?
  • Welke data neem ik mee in de berekening?
  • Welke emissiefactoren kan ik gebruiken en waar vind ik die?
  • Wijzigingen in de de certificatieschema’s ISCC EU en Better Biomass.

Aanmelden

Elektrolas controle
Over ons

Normec QS levert onafhankelijke diensten op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Onze dienstverlening stelt u in staat uw bedrijfsprestaties te verbeteren. Dit realiseren wij voor u door de bedrijfsrisico’s in uw keten te kwalificeren en terug te dringen.