biogas production

Training: CO2 berekening groen gas 

Het aantonen van de CO2 emissiereductie volgens RED II is een belangrijk onderdeel bij duurzaamheidscertificering van groen gas volgens de certificatieschema’s ISCC EU en Better Biomass (NTA 8080). In sommige gevallen kan het CO2 reductiegetal ook van invloed zijn op de waarde van het groen gas. Voor de CO2 emissiereductie kunt u gebruikmaken van standaard waarden of een actuele eigen calculatie. 

Interactieve dag

Bent u op zoek naar de eisen en richtlijnen om een correcte CO2 berekening op te zetten? Normec QS organiseert een uitgebreide training om u te helpen bij het begrijpen en toepassen van de rekenmethode volgens RED II. We nodigen u uit om deel te nemen aan een interactieve dag vol waardevolle inzichten en praktische kennis. 

Praktische informatie 

  • Donderdag 1 februari
  • Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal
  • Prijs per deelnemer: 800,- 
  • Duur training: 1 dag 
  • Maximaal 20 deelnemers 

Experts leggen uit

De CO2 berekening kan complex zijn. Veel organisaties vinden het opzetten van een accurate berekening, het vaststellen van de juiste uitgangspunten en het vinden van de benodigde gegevens erg lastig. Daarom nemen onze experts u graag mee in dit onderwerp en voorzien u van de juiste informatie. In de kleine setting is er voldoende mogelijkheid om uw specifieke vragen en uitdagingen te behandelen.

De volgende onderwerpen komen in elk geval aan bod:

  • Hoe zet ik een CO2 berekening op (aanpak, te gebruiken formules)?  
  • Welke data neem ik mee in de berekening?  
  • Welke emissiefactoren kan ik gebruiken en waar vind ik die? 

Over Normec QS

Normec QS levert onafhankelijke diensten op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Onze dienstverlening stelt u in staat uw bedrijfsprestaties te verbeteren. Ons uitgangspunt hierbij is het aantoonbaar voldoen aan (inter)nationale wet- en regelgeving en normering.

Specifiek in uw branche helpt Normec QS de duurzaamheid van uw hernieuwbare brandstof-, energie- of grondstofketen aan te tonen. Dit doen wij veelal middels audit en certificatie conform Better Biomass (NTA 8080), ISCC EU, ISCC Plus en verificaties t.b.v. dubbelteling, HBE en SDE+. 

Waarom deelnemen? 

Na de training kunt u een correcte CO2 berekening opzetten, die voldoet aan de eisen van RED II (t.b.v. ISCC en NTA 8080-Better Biomass certificatie). Ook leert u de rekenmethode begrijpen, zodat u eventuele wijzigingen in de installatie of wetgeving eenvoudig kunt doorvoeren in de berekening.

Groen blad

Aanmelden

Laat uw gegevens achter en ontvang een uitnodiging voor de training op donderdag 1 februari.

 

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)