Nieuws

Onafhankelijke werkwijze

Lastoezichthouder inspecteerd.

Uitbreiding accreditatie niet-destructief onderzoek op lasverbindingen in kunststofleidingsystemen

Recentelijk hebben we ons dienstenpakket uitgebreid met een belangrijke accreditatie die onze onafhankelijke werkwijze nogmaals onderstreept. Onze inspectieactiviteit met betrekking tot Time of Flight Diffraction (ToFD) en Phased Array Ultrasonic Testing (PAUT), een vorm van ultrasoon onderzoek, mogen we vanaf nu onder NEN-EN-ISO 17020 type A accreditatie uitvoeren.

Hoogst mogelijk accreditatie m.b.t. onafhankelijkheid

NEN-EN-ISO 17020 type A geeft aan dat een organisatie aantoonbaar volledig onafhankelijk te werk gaat en technisch vaardig is. QS voldoet aan alle criteria die de RvA hieraan verbindt. De uitbreiding met deze normering voegt nog meer waarde toe aan de onafhankelijkheid waarmee wij de inspectie uitvoeren. Het is bovendien de hoogst mogelijke accreditatie die toegekend kan worden vanuit de RvA. Daar zijn we uiteraard trots op.

Bediening van verschillende markten

Met ToFD inspecteren we de verbindingen van stuiklassen en met PAUT inspecteren we  elektrolassen op onvolkomenheden. Het is een niet-destructieve onderzoeksmethodiek die we bij verschillende typen PE-leidingen kunnen toepassen. We kunnen hiermee de lasverbindingen van diverse kunststof leidingsystemen inspecteren, zoals voor het transport van gas, drink- en afvalwater. Ook brandbluswaterleidingen voor onder andere datacentra worden met deze methodiek geïnspecteerd.

Resultaten snel beschikbaar

Het uitvoeren van kwaliteitsbewaking door inspecties, ultrasoon onderzoek en het beproeven en beoordelen van lasverbindingen vindt plaats in ons eigen laboratorium. Hierdoor zijn we in staat om inspectie- en onderzoeksresultaten volledig geaccrediteerd zo snel mogelijk beschikbaar te stellen aan onze klanten.

Lees meer over deze onderzoeksmethode.

Gerelateerd nieuws

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid