Man bij leiding

Afschuiftesten geokunststoffen

Geokunststoffen worden gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw en in de milieutechniek. Het zijn onder andere weefsels, vliezen, geomembranen, folies en rasters die een afdichtende- of omsluitende functie hebben. Bij de aanleg van afdichtingsconstructies met geokunststoffen op taluds in civiele werken is het van belang om verantwoording te kunnen afleggen over de stabiliteit. Dit is mogelijk na het volledig onafhankelijk laten uitvoeren van een afschuiftest volgens NEN-EN 12957-1 of NEN-EN 12957-2.

Zekerheid bieden

Deze test verifieert of de gewenste hellingshoek haalbaar is of voldoet aan de gestelde eisen. Deze test kan Normec QS al starten bij de ontwerpfase en heeft een korte doorlooptijd.

Aannemers in de GWW-sector kunnen met de afschuiftest zekerheid bieden aan hun opdrachtgever. Onafhankelijk aan kunnen tonen dat de juiste geokunststoffen zijn toegepast onder de juiste omstandigheden, past in een professionele werkwijze. Daarnaast kunnen fouten die in een vroeg stadium worden ontdekt verdere schade voorkomen en worden hersteld.

Moet voert afschuiftest uit

Afschuiftest tijdens realisatiefase

In het laboratorium van Normec QS kan ook tijdens de uitvoering worden gecontroleerd of de wrijvingseigenschappen van gebruikte geokunststoffen overeenkomen met de eisen die gesteld zijn in het ontwerp. Als dat gewenst is, dan verzorgt een inspecteur de monstername om ook de representativiteit van de gebruikte materialen aantoonbaar te maken. Wisselende omstandigheden maken dat de prestaties van geokunststoffen niet altijd constant zijn. De afschuiftest geeft zowel opdrachtgever als -nemer onafhankelijk inzicht. Eventuele aanpassingen kunnen dan nog tijdens de uitvoering van het werk worden doorgevoerd.

Werkwijze afschuiftest

Normec QS voert de afschuiftest uit in het laboratorium in Bennekom, dat is voorzien van de meest moderne (meet)apparatuur. Het is mogelijk de test bij te wonen. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor duidelijke communicatie en een snelle doorlooptijd. De te gebruiken monsters kunt u zelf aanleveren, of door Normec QS laten verzorgen. Het rapport dat de inspecteur uitgeeft is in het Nederlands geschreven.

Heeft u een vraag over de
Afschuiftesten geokunststoffen?
Vraag het onze experts.

Nieuws

Man bij leiding

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig op het No-Dig event op 11 en 12 oktober 2023. We vertellen u hier graag meer over onze onafhankelijke inspecties en opleidingen.

biogas units in field

Normec QS aanwezig tijdens BVOR-Demodagen

Normec QS is aanwezig tijdens de BVOR-Demodagen 24 en 25 mei 2023 als exposant.

Normec QS reconnu laboratoire d’essai par Synergrid

Depuis le mois d’avril, Normec QS figure sur la liste des laboratoires d’essai reconnus établie par Synergrid pour le marché belge.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.

Offerte aanvragen voor..(Vereist)