Man bij leiding

Afschuiftesten geokunststoffen

Geokunststoffen worden gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw en in de milieutechniek. Het zijn onder andere weefsels, vliezen, geomembranen, folies en rasters die een afdichtende- of omsluitende functie hebben. Bij de aanleg van afdichtingsconstructies met geokunststoffen op taluds in civiele werken is het van belang om verantwoording te kunnen afleggen over de stabiliteit. Dit is mogelijk na het volledig onafhankelijk laten uitvoeren van een afschuiftest volgens NEN-EN 12957-1 of NEN-EN 12957-2.

Zekerheid bieden

Deze test verifieert of de gewenste hellingshoek haalbaar is of voldoet aan de gestelde eisen. Deze test kan Normec QS al starten bij de ontwerpfase en heeft een korte doorlooptijd.

Aannemers in de GWW-sector kunnen met de afschuiftest zekerheid bieden aan hun opdrachtgever. Onafhankelijk aan kunnen tonen dat de juiste geokunststoffen zijn toegepast onder de juiste omstandigheden, past in een professionele werkwijze. Daarnaast kunnen fouten die in een vroeg stadium worden ontdekt verdere schade voorkomen en worden hersteld.

Moet voert afschuiftest uit

Afschuiftest tijdens realisatiefase

In het laboratorium van Normec QS kan ook tijdens de uitvoering worden gecontroleerd of de wrijvingseigenschappen van gebruikte geokunststoffen overeenkomen met de eisen die gesteld zijn in het ontwerp. Als dat gewenst is, dan verzorgt een inspecteur de monstername om ook de representativiteit van de gebruikte materialen aantoonbaar te maken. Wisselende omstandigheden maken dat de prestaties van geokunststoffen niet altijd constant zijn. De afschuiftest geeft zowel opdrachtgever als -nemer onafhankelijk inzicht. Eventuele aanpassingen kunnen dan nog tijdens de uitvoering van het werk worden doorgevoerd.

Werkwijze afschuiftest

Normec QS voert de afschuiftest uit in het laboratorium in Bennekom, dat is voorzien van de meest moderne (meet)apparatuur. Het is mogelijk de test bij te wonen. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor duidelijke communicatie en een snelle doorlooptijd. De te gebruiken monsters kunt u zelf aanleveren, of door Normec QS laten verzorgen. Het rapport dat de inspecteur uitgeeft is in het Nederlands geschreven.

Heeft u een vraag over de
Afschuiftesten geokunststoffen?
Vraag het onze experts.

Nieuws

logo

Normec QS aanwezig op Infra Relatiedagen 2023

Wij zijn 7, 8 en 9 februari aanwezig op Infra Relatiedagen 2023.

Stempel op papier

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof

Normec QS draagt bij aan certificeringspilot voor Europese eisen waterstof.

Mensen op beurs

Bezoek ons tijdens de InfraTech 2023

Van 17 t/m 20 januari staan wij met onze collega’s van Normec Certification en Normec Rei-Lux op de Infratech in Rotterdam Ahoy.

Waarom kiezen voor Normec QS?

Handen van elektrolasser

Benieuwd wat Normec QS
voor u kan betekenen?

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Normec QS denkt graag effectief met u mee.